„Имайте още малко търпение. В момента управителният съвет умува за подписването на офертите с фирма, която да извърши ремонта, и издаването на договор“. Това е поредното обяснение, което живеещите в злощастния блок в бившето АОНСУ чуват вчера по телефона от банката, по чиято преценка водата в сградата е спряна от близо месец. 
Това е лъжа, измама и тормоз! Всеки божи ден ние имаме нужда от вода. Разболях се и получих бъбречна криза от мъкненето на бутилки с вода в този студ. Къпя се при децата ми, пера си дрехите при тях. Обидно ми е дори да говоря как се справяме в тази ситуация, сподели една от потърпевшите и малкото останали обитатели в кооперацията.  
Оказа се, че липсата на вода е прогонила голяма част от живеещите в блока и в момента има едва около 25 обитаеми апартамента. 
Тук има общо 198 апартамента, като културните хора избягаха още през 2012, когато ни спряха за 45 дни тока. Бяхме около 130-140 души, а сега напуснаха и останалите. Вечер виждам как все по-малко апартаменти светят. Има едва около 40 обитатели към момента. Всеки търси начин как да се спаси, коментират малкото останали хора в блока. 
По думите им другата причина съседите им да се разбягат са и зачестилите криминални прояви. Има много квартиранти, които се занимават с престъпления, проституция. Често се случва да нахлуват и вандали, които трошат, разбиват ключалките на апартаментите, казват хората. 
Официално изпратихме запитване до банката за причините за липсата на вода в бившето АОНСУ и разрешаването на проблема, но въпреки уверението, че ще получим отговор възможно най-скоро, до редакционното приключване на вестника такъв нямаше.