Безумие голямо! Положението е драматично, оплакват се хората от злощастния блок в бившето АОНСУ и обясняват, че макар да са се изтръгнали от ръцете на строителния предприемач Явор Блъсков, който им продаде ипотекирани жилища, сега се чувстват пленници на банката, която е новият собственик и ги разпродава. Заради омагьосания кръг около собствеността на имотите хората стоят вече 25 дена без вода.
Проблемът тръгва от напукване на тръбите за мръсна вода, което ги наводнява още преди около 2 години, а наскоро аварията отново се обадила.
Водата сега е спряна по преценка на банката. Има оплакване до Регионалната здравна инспекция, откъдето изпратиха писмо, че ако не се отстрани аварията, ще се прибегне до запечатване на сградата. Така сега 200 души нямаме вода и чакаме ремонт, разказа за „Утро“ една от потърпевшите обитателки на жилище Атанаска Павлова.
Не е в нашия приоритет да запечатваме жилищна сграда, такова оплакване от бившето АОНСУ през мен не е минавало, нито съм изпращала писмо до живеещите там, каза за „Утро“ отговорникът по ВиК в Регионалната здравна инспекция инж.Топалова.
Хората недоволстват от факта, че банката еднолично и без да се допита до тях започнала да планира бъдещия ремонт.
Казаха, че са платили 6000 лева за отводняване при условие, че струва в пъти по-малко. После излязоха с оферта на фирма, която предлага ремонт за 28 000 лева, а ние намерихме друго дружество, което ще свърши дейностите за 24 000. И тъй като нашата оферта е най-ниска, чакаме да бъде одобрена, за да се започне този ремонт. Никой обаче не ни казва каква част ще платим ние, нямаме никаква яснота, обясни Павлова.
Не питайте как живеем толкова време без вода. Къпем се по познати, недоволства още жената.
След имотната сага, при която се оказа, че хората са си купили жилища с ипотеки и трябва да изплащат заема на бизнесмена Явор Блъсков, имотите стигнаха до описи от частен съдебен изпълнител и търг. По думите на съседи 25 са собствениците, които повторно са си купили скромните апартаментчета, а 45 все още се продават.