„Дунав“ загуби с 0:1 гостуването си на „Черно море“ /Варна/ в мач с две лица и скандално съдийство в последната четвърт на двубоя. Хубавото поне е, че отборът ще зимува в Топ 6 на Първа лига независимо как ще завърши гостуването му на ЦСКА-София в последния есенен кръг. 
„Дунав“ направи едно от най-слабите си първи полувремена през сезона и бе надигран почти напълно. Халфовете загубиха тотално средата на терена, не се получаваше и нищо в нападение, защитата проспа няколко бързи флангови атаки. При една от тях левият бек Атанас Атанасов се обърка, опита да върне топката към вратаря Луков, но на практика се получи голов пас, който изведе Кузма на чиста позиция. Настана невъобразимо меле, при което Луков отрази по фантастичен начин тежък удар от упор. 
Отборът обаче така и не си взе бележка и малко по-късно допусна нова колективна грешка. „Черно море“ тръгна с поредната атака по дясното крило,  последва центриране и нова бъркотия с три шута един след друг към русенската врата. Така и не се намери човек, който да изчисти топката, която попадна на крака на Александър Цветков и варненският халф я промуши в мрежата под отчаяния шпагат на Михаил Милчев. 
Картинката след почивката се промени. „Дунав“ вкара повече агресия в играта си, вдигна скоростта и точността при раздаване на топката, заложи на по-настъпателни действия и създаде далеч повече грижи за черноморската отбрана. Отборът можеше да изравни в 58-ата минута, когато Бранимир Костадинов се измъкна по дясното крило, пробяга с дрибъл близо 40 метра, стреля, но топката мина покрай дясната греда. После русенският отбор изпълни няколко корнера, при два от които Васил Шопов и Мирослав Будинов се разминаха с топката.  
А към невървежа се прибави и излизането на съдиите на сцената. Когато „Дунав“ натисна мощно в последните 10 минути, реферът Станислав Ставров пожали „Черно море“ и си замълча за 2 абсолютни дузпи. Първо Михаил Венков спря с ръка прострелно центриране на Юлиян Ненов, а после португалецът  Секо съсече Ненов в наказателното поле. Стопроцентови положения за наказателни удари или както каза коментаторът на двубоя по „Диема“ Виктор Врачев „това бяха две големи дузпи“. Въобще ненаказаната игра с ръка срещу „Дунав” се превръща в лоша традиция. След като отборът загуби мача с „Верея” заради хандбални прийоми при овладяването на топката преди головия удар, сега по сходен начин бе лишен от възможността да вземе поне точка.
„Дунав“ не се примири след съдийските удари под кръста и отново имаше шанс да изравни. Вратарят на „Черно море“ Коварж оцеля при голов удар на Антон Огнянов, извади и късмет при още няколко уникални разбърквания. 
И още нещо - БФС се присети в последния момент за гафа си, че русенецът Ивелин Занев бе пратен с наряд като допълнителен рефер на мача в Каварна. Занев бе преместен на пожар в реферската бригада на двубоя „Локомотив“ /Горна Оряховица/-ЦСКА-София /0:0/ и позицията му до морето бе поета от друг съдия. 
„Ще гледам положенията на запис, но за мене не ни дадоха две стопроцентови дузпи. Дано съдията не сбърка неумишлено. „Черно море“ ни надигра преди почивката, но отборът ни се бори после и имаше шансове“, каза старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов. 
„Черно море“: Коварж, Сукуп, Николов, Станчев, Венков, Георгиев, Илиев /Йосков-90/,  Коконов /Паланков-61/, Секо, Цветков, Кузм а. 
„Дунав“: Луков, Петков, Патев, Атанасов, Милчев, Димов, Костадинов /Ненов-61/, Аясс /Раденцов-86/, Будинов, Шопов, Огнянов.