Турски, български и ромски фолклор, разнообразни танци, уникално тъпан шоу, демонстрации на бойни изкуства, ревю с изисквани тоалети и коледни кулинарни шедьоври са само част от богатата и наситена програма на концерта на фондация „Етническа хармония“. На сцената на Пленарна зала в сряда от 17.30 часа ще се изявят над 120 талантливи деца и младежи от различни етнически групи в традиционния концерт „Да празнуваме заедно“. 
За 20-та поредна година талантите на танцовото, музикалното и певческо изкуство ще поздравят публиката за предстоящите коледни и новогодишни празници. Част от участниците са лауреати на международни престижни конкурси. Най-малките изпълнители на сцената ще са децата от детска градина „Русалка“ и малките балерини от школата към читалище „Захари Стоянов“. Уникално акробатично шоу ще покажат финалистите на световното първенство за кадети в Китай Светослав Георгиев и Мартин Симеонов. Програмата включва и коледарчета с наричания за здраве и благоденствие за предстоящата година. 
Идеята на концерта „Да празнуваме заедно“ е да даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на конкурси и за пореден път да се докаже, че и в наши дни Канети е прав, като сочи Русе за еталон на етническа хармония. Вярваме, че празникът е истински красив и пълноценен, когато е споделен, казва председателката на фондацията Румяна Куцарова.