„Дунав“ се раздели по взимно съгласие с футболистите Евгени Александров, Янислав Иванов и Спас Георгиев. Тримата сами пожелали да си тръгнат предвид малкото време за игра, което получили от старши треньора Веселин Великов. Всъщност, Великов им даде шанс в доста контролни мачове, но те така и не го убедиха, че могат да се преборят за титулярно място.
Вратарят Александров пристигна от „Литекс“, но остана в сянката на Мартин Луков и Станислав Антонов. Той не записa и минутка в мачовете от първенството на Първа лига. 
Без минутка остана и Янислав Иванов. Дошъл преди близо година с много надежди от „Банско“, плевенчанинът трябваше да се наложи като диригент в средата на терена. Освен това визитката му говореше, че е майстор на асистенциите. Той обаче така и не свали от излишното си тегло.
Добричлията Спас Георгишев подписа договор като играч, митарствал в ниските дивизии на Шотландия. Преди сезона се говореше, че ще конкурира Юлиан Ненов на поста с десния външен халф-нападател, но прогнозите не се сбъднаха.
Георгиев поне записа 7 мача като резерва в двубоите от Първа лига.