58-годишният ветовчанин Илия Вълчев и 38-годшният русенец Радослав Попов предстои да чуят присъди от Разградския окръжен съд, след като регистрирали десетки румънски коли, за които обаче в общинския бюджет не влязла и стотинка. Автомобилите всъщност се водели на фирмата на ветовчанина „Двама братя“ ЕООД, която ощетила разградската хазна с 10 710 лева невнесени данъци. 
Схемата започнала през пролетта на 2014 година, когато Вълчев разбрал за интереса на румънците да си купуват и регистрират колите в България, тъй като им излиза по-изгодно. За целта обаче им трябва местна фирма, затова той бързо се сетил да се снабди със собствено дружество. Регистрирал „Двама братя“ в Разград, за да не бъде открит от властите и да си спести плащането на данъци и така набързо с Попов регистрирали 80 коли, които се водели на името на фирмата.
Двамата бизнесмени са категорични, че нямат вина и трябва да бъдат оправдани. Какво ще реши съдът обаче, тепърва предстои да стане ясно, тъй като се очаква първо да бъде изготвена комплексна съдебно-икономическа и автотехническа експертиза.
Справка показва, че от началото на 2014 до август 2015 година в разградския КАТ са регистрирани общо 3382 автомобила на румънци, предимно чрез посредничеството на русенски фирми. Собственикът на една такава вече е клиент на правосъдието, а „Двама братя“ кара по неговите коловози.