Нелепата смърт на пожарникаря Тихомир Т., който издъхна на 23 юни 2012 година, след като падна, докато прави ремонт на покрива на пететажна сграда, продължава да има отзвук в съдебните зали. Младият баща почина на място, след като се подхлъзна и полетя от десетки метри височина, а за смъртта му условно бе осъден собственикът на фирмата, която го е наела за ремонта. Причината - бизнесменът неволно е допринесъл за смъртта на пожарникаря, след като не му е осигурил безопасност при работа.
Сагата около трагичния случай продължи в съда, след като трима от свидетелите по делото бяха обвинени в лъжесвидетелстване. Основният довод на прокуратурата е, че те нарочно са излъгали, че към датата на инцидента пожарникарят едва ли не е нямал работа на обекта, тъй като ремонтът бил приключил, като част от останалите майстори дори твърдели, че не са виждали мъжа да работи там.
На първа инстанция обаче осъден, и то само по част от обвиненията, се оказа само един от свидетелите. Останалите двама бяха оправдани. Според районните магистрати единствено майката на управителя на фирмата, която е и адвокат, трябва да бъде наказана. За това, че заявила неистински твърдения пред съда - че на обекта всички работници, включително и починалият, редовно минавали инструктаж, както и че ремонтът там бил приключил около месец преди трагедията, тя бе осъдена на половин година пробация. През това време тя ще трябва да се подписва и разговаря с инспектор. Присъдата най-вероятно ще бъде оспорена на по-горно ниво.