Двама дългогодишни приятели, които в последно време поразклатили добрите си отношения, окончателно сложили кръст на дружбата си, след като единият се разгневил и яростно нападнал с дървен прът другия, а след като го повалил на земята го влачил за дрехите няколко метра.
Тежкият скандал, след който жертвата се оказала със счупена лява ръка, се разиграл на 31 август 2015 година в Смирненски. Повод за конфликта била окосена трева. Набитият бил оставил камара с трева за прехрана на животните си. В злощастния ден обаче срещнал своя бивш приятел, който бил натоварил също трева и веднага се усъмнил, че я е взел от неговите купчини. Затова проверил и видял, че в действителност неговата я нямало. Всъщност човекът получил разрешение от служители на община Ветово да си товари трева, която те косели, за да не пречи на видимостта по пътя Русе-Ветово. Така си натрупал камарка, която неговият някогашен другар натоварил. Затова тръгнал към дома му, за да се изяснят, но не подозирал, че ще яде бой.
Ощетеният похлопал на портата на бившия си приятел, а когато домакинът чул в какво го обвиняват, хванал дебел кол и повалил опонента си на земята с един удар в гръб. След това продължил да бие падналия с тоягата по цялото тяло, след което го хванал за дрехите и започнал да го влачи. Битият събрал последни сили и успял да се измъкне, като дори зарязал коня и каруцата си пред дома на душманина си. 
За стореното побойникът се изправи пред съда и бе осъден на първа инстанция на 1 година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок. Ще трябва да плати и 5000 лева обезщетение на жертвата си, който всъщност поиска 10 000 лева. Наказанието може да се обжалва.