Юбилеен концерт посвети на 60-годишнината от създаването си ценовският оркестър „Етър“. На празника дойдоха много бивши и настоящи колеги на музикантите от цялата страна. С продължителни овации беше посрещнат специалният подарък на кмета на общината д-р Петър Петров - традиционна българска пита, но във формата на тъпан, а читалище „Христо Ботев“ подари на музикантите специално изработени чаши и часовници. Поздрав към юбилярите отправи детска фолклорна група „Славейче“. 
Над 30 души са свързали съдбата си с оркестър „Етър“ през годините. Първият ръководител е Йонко Любенов. На тържеството съпругата му Атанаска Ерусалимова подари неговата китара на председателя на читалищното настоятелство Георги Цветанов с пожелание тя да служи като щафета за следващите музиканти. 
И днес съставът радва мало и голямо с изпълненията си, казва сегашният ръководител на Ценовската музика Иван Георгиев. В празничния концерт ветеранът на оркестъра 84-годишният Стефан Филипов свири с цигулка, подарена му лично от цар Борис.