Данъчните власти в Испания разследват още трима футболисти на "Реал" Мадрид за данъчни измами, съобщава "Mundo Deportivo".

Плеймейкърът на кралския клуб Лука Модрич е ощетил държавата, укривайки приходите си между 2012 г. и 2014 г., съобщава реномираният вестник.

Модрич е използвал услугите на фирма със седалище в Люксембург, за да заобиколи испанските закони и да скрие постъпленията си от имиджови права. Хърватският национал и съпругата му - Ивана, са единствените акционери във въпросната фирма.

За две години капиталът ѝ скача от 3,6 на близо 6 млн. евро. Впоследствие средствата са инвестирани в различни фондове. Разследването срещу Модрич е започнало още на 18 януари, пише "Mundo Deportivo".

Лука не е подавал данъчна декларация от 2013 г. насам. Чрез създадената компания в Люксембург Модрич е спестил, плащайки данъчна ставка върху приходите от реклама в размер на 1%, а в Испания тя е 30% или 51% според най-новите финансови правила.

В същото време Пепе и Коентрао също са разследвани. Те са укрили данъци в размер на минимум 7 млн. евро по схемата на Кристиано Роналдо. Двамата са използвали офшорна компания на Вирджинските острови, за да "изперат" парите си.