7000 лева изтеглила от банката 70-годишна русенка и ги дала на телефонния престъпен синдикат, уж за да помогне на полицията да залови измамници.
Следобед в петък на телефона на жената се обадил мъж, който се представил за лекар и поискал 7000 лева за операция на сина й, който пострадал в катастрофа. Докато старицата се чудела какво да прави, телефонът пак звъннал, но този път се обадил човек, който се представил за полицай. Той поискал жената да съдейства на полицията да залови маскиращия се като доктор измамник. Хванатата в двойна преса жена казала, че няма толкова пари в себе си, но може да изтегли от банката. Продиктувай ми мобилния си телефон, после изтегли сумата, увий я в найлонов плик и чакай нареждане къде да ги оставиш, казало „ченгето“.
След като жената изтеглила парите от банката, GSM-ът й звъннал и „полицаят“ я насочил да остави парите до задната гума на паркирана на площад „Света Троица“ кола. Инструкцията била веднага след това да се отдалечи бързо и да не се обръща, защото щяло да има стрелба.  
Като се прибрала вкъщи, помагачката на полицията се свързала със сина си, за да се похвали, но била полята с леден душ от думите му, че е поредната измамена.