Денонощен магазин за цигари, алкохол и пакетирани сладки в комплекс „Олимп“ преживя поредния си обир в събота призори.
В 3.50 часа в магазина влязъл мъж на около 25-30 години, висок 180 см, с вдигната до носа поло яка, черен шал до очите и нахлупена до веждите шапка с козирка. Маскираният насочил нож срещу продавачката и изсъскал „Това е обир, давай парите“. Момичето съвсем спокойно му отвърнало да не си прави шеги рано сутринта, защото вече е уморено и не му е до майтап, каза вчера пред „Утро“ собственичката на магазина.
Тогава нападателят заплашително се доближил, започнал да псува и като разбрала, че това наистина е обир, продавачката отишла до чекмеджето с парите. Там непознатият започнал да си подхвърля ножа от дясната в лявата ръка и да сипе заплахи. Момичето отворило чекмеджето и дало на престъпника 50 лева в дребни банкноти. „Парите са много малко“, казал нападателят, грабнал стойката с талони от Националната лотария, измъкнал се от магазина и тръгнал по ул.“Чипровци“.
Изумената продавачка натиснала паник бутона и след 5 минути на място пристигнал дежурният екип от охранителната фирма. Подаден е сигнал и до Второ РПУ. По случая е заведено досъдебно производство за грабеж, записите от камерите са иззети, но не се знае доколко ще бъдат от полза. Причината е, че грабителят очевидно знае за видеонаблюдението и пред цялото време държи главата си така, че лицето му да не попада в обектива на камерата.
От няколко години насам постоянно ни обират, посочи собственичката. През зимата на 2014 година в магазина влязъл маскиран мъж с пистолет и взел от продавачката над 1000 лева. След известно време двама маскирани отмъкнали цялото чекмедже с оборота, като момичето зад щанда дори не успяло да гъкне. От година пък често влизали група младежи и докато двама от тях купували бутилка вино и цигари, момче и момиче тикали под якетата си каквото успеят да докопат от щанда. Всички записи са предоставени във Второ РПУ, но досега извършителите на грабежите не са открити, обясни собственичката.