Отборът на „Локомотив“ /Русе/ завърши осми след есеннния дял от първенството на Североизточната зона. След последния мач с „Калиакра“ /Каварна/ /3:2/ „Утро“ разговаря със старши треньора на тима Борислав Богомилов.

- Г-н Богомилов, справедлива ли е тази осма позиция?
- Спокойно можехме да имаме още 6-7 точки и да завършим на четвърто-пето място. Да си спомним само, че изпуснахме в Русе възможни отбори като „Доростол“ /Силистра/ и „Септември“ /Тервел/. В мачовете като гости също заслужавахме малко повече. Аз не мога да бъда недоволен, защото всички наши момчета са работници. Те не тренират и не играят заради някакви материални облаги, а го правят само от любов към футбола. Използвам случая да им благодаря, че се държаха много отговорно в клуб с нисък бюджет. Някои от тях можеха да потърсят по-добри условия, но останаха в Русе.
- Какъв футбол се играе днес във „В“ група?
- Не е някаква класа, но се срещат и много добри футболисти. Спокойно мога да кажа, че нашият Мартин Иванов е играч за отбори от по-високо ниво. Много добре се развива и младият Станимир Петров. Петров има характер, не се страхува, биткаджия е, само трябва да е съобразителен в завършващата фаза на атаките.
- Динко Станчев?
- Той е момче с безспорни качества, но на моменти подхожда твърде егоистично. Много обича топката и трудно я подава на другите. Трябва да разбере, че футболът е колективна игра. Той обаче също може да играе в по-сериозни отбори.
- Няколко пъти се оплакахте от съдииите. Какво е вашето мнение за нивото на реферите във „В“ група?
- Някои от тях, когато искат, могат да се справят добре. Понеже имам наблюдения върху българското съдийство въобще, ще кажа, че то е под класата на футбола, който се играе у нас. Ако седна, мога да напиша цяла книга с комични ситуации - главният съдия дава гол, пък страничният вдига засада. И обратно.
- По каква схема ще се развие първенството напролет?
- Може би с разделяне на отборите на първа и втора шестица. Повече яснота ще има през януари. 
- На кого искате да благодарите в края на сезона?
- Освен на футболистите ще кажа добри думи за Община Русе и нашия верен спонсор Петър Петров. Много се надявам, че клубът ни ще попадне в схемата с общинско финансиране, колкото и скромно за нас да е това подпомагане.  
Класиране /есенен сезон/
1.    „Черноморец“ /Балчик/     36
2.    „Добруджа /Дч/     34
3.    „Калиакра“ /Каварна/     29
4.    „Суворово“     26
5.    „Ботев“ /Нови пазар/     22
6.    „Септември /Тервел/     20
7.    „Светкавица“ /Тщ/     20
8.     „ЛОКО“ /РУСЕ/     19
9.    „Спартак“ /Вн/     13
10.    „Кубрат“     11
11.    „Хитрино“     11
12.    „Доростол“     11