Определиха мярка за неотклонение „домашен арест“ на Славчо Митев от с. Звездец, общ. Малко Търново, подпомогнал телефонен измамник да получи 11 500 лв. от възрастна жена, съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура –Бургас.

На 2 декември 2016 г. Районен съд –Бургас е определил мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Славчо Митев на 67 г. от с. Звездец, община Малко Търново.

Районна прокуратура – Бургас е привлякла Митев в качеството му на обвиняем за това, че на 28 ноември 2016г. в гр. Бургас, в съучастие с неустановено в хода на разследването лице (извършител), като помагач съдействал за извършване на престъплението, като взел предоставената му от възрастна жена парична сума в размер на 11 540 лв. и я оставил в лек автомобил.

По този начин улеснил умишлено неустановения извършител, който с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение у С. В. от гр. Каблешково, община Бургас, че е служител на криминална полиция и е необходимо тя да съдейства за разкриване на телефонни измамници, предоставяйки парични средства и така причинил имотна вреда на жената.

За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. до 6 г.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в града.