Състезател на пътя, който въпреки зимната обстановка правел нарушение след нарушение, а след забележка нападнал мъж и го пратил в „Пирогов“, заслужава по-лека присъда. Това прецени окончателно Окръжният съд и намали условната присъда на младежа от 3 години условно с 5 години изпитателен срок на 2 години с 3 години изпитателен срок. Причината за своеобразното поощрение - побойникът бил млад, неосъждан и с успешна спортна кариера. Въпреки това магистратите бяха категорични, че пребитият и унизен мъж заслужава повече от 8500 лева обезщетение, колкото му е присъдено на първа инстанция, но тъй като не е обжалвал размера на сумата, няма как съдът едностранно да я повиши.
Случаят е от 26 декември 2014 година, когато жената на набития седнала да кара семейния „Фолксваген Пасат“, тъй като били на гости и мъжът се бил почерпил. В района на ул.“Тича“ младежът зад волана на „Нисан Микра“ ги сепнал с изпълненията си, след като тръгнал с висока скорост да изпреварва колона от коли и се вмъкнал точно пред техния автомобил. Рискованата маневра стреснала шофьорката и тя набила спирачки, иначе била на косъм да се вреже в бясно каращия нисан. Тя свирнала на състезателя, а в отговор получила среден пръст. По-късно по ул.“Околчица“ хулиганът не изчакал колата с предимство да мине, а натиснал газта, пресякъл пътя на шофьора, който се принудил рязко да спре и дори да влезе в насрещното, за да избегне катастрофа.
Заради опасните маневри, застрашаващи живота и здравето на шофьори, пътници и пешеходци, семейството решило да спре състезателя и да му направи забележка. Така и станало - попитали го дали е запознат с правилата за движение по пътищата и кой кога има предимство, а той невъзмутимо им заявил, че „нищо не се е случило“, че „не знаят с кого си имат работа“ и дори се обърнал към мъжа с „чичка, прибирай се в колата“. Той обаче не изпълнил съвета, след което бил наказан - състезателят по бойни спортове му препоръчал да си махне очилата, след което го цапардосал в лицето. От удара мъжът се свлякъл на земята, облян в кръв, а младежът си продължил по пътя. Оказало се, че само с един юмрук опитният бияч счупил носа и челюстта на мъжа, докарал му сътресение на мозъка и го пратил на операция в „Пирогов“. 
Нападателят бе категоричен пред две съдебни инстанции, че е бил провокиран да излее физическата си агресия, затова заслужава да бъде оправдан.