Днес бе даден официален старт на кампанията „Направи го за България“ на Движение за национална кауза (ДНК) за насърчаване на раждаемостта, предаде репортер на БГНЕС.

В нея всички двойки, заченали през 2016 г. до 1 май 2017 г. могат да качат на facebook.com/dnknpo с хаштаг #pravimgozabg селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече родено бебе. За всяка снимка ще се осигури минимум 1 лев за хората с репродуктивни проблеми, които ще дарят на фондация „Искам бебе“. През 2017 г. ДНК ще организира и най-голямото кръщене в съвременната история на България. Днес бяха разкрити популярните личности, които може да станат кръстници на децата.

До момента около 20 са звездите, които се включват в кампанията. Сред тях са Хилда Казасян, Поли Генова, Мария Гроздева, Део, Иван Лечев, Владо Николов и др.

Самият Николов каза, че се включва в кампанията, защото смята, че това е много сериозен проблем за нашето общество. „И ако седим и чакаме някой нещо да направи за нас няма да се случи нищо”, каза той.

Председателят на ДНК Андрей Арнаудов посочи, че се надява кампанията да стане традиционна и всяка година да се случва.