Първият по рода си Музей на пчелата ще бъде представен пред обществеността на 3 декември от Сдружение „Био Град София”.

Музеят на пчелата е специално изградена къщичка във формата на кошер, направен от глина и с тревен покрив, на който през пролетта ще има цветя за пчелите. На площадката, на която е позициониран Музеят на пчелата, има специално изграден наблюдателен кошер и богат информационен снимков материал, а през специално прозорче всички посетители ще могат да наблюдават живота на пчелите.

От февруари 2017 г. музеят ще работи целогодишно за желаещите да го посетят, а дотогава, през зимата, когато пчелите не водят активен живот, в него ще се провеждат професионални пчеларски курсове и събития.

Идеята е да се повиши общата култура и знанията за пчелите и тяхната роля не само за поддържането на биоразнообразието в големия град, но и изобщо за съществуването на хората.

Откриването на Музея на пчелите ще се състои от 12.00 часа на ул. „Иван Багрянов”, точно до изхода на метростанция „Г. М. Димитров”. На представянето ще присъстват представители на СО-район „Студентски“, „Спортна София“, представители на множество пчеларски организации, преподаватели и студенти, граждани и гости на София.