Нова премиера подготвят в драматичния театър за декември. Това е „Бурунданга“ на Жорди Галсеран, като в ролята на режисьор се пробва актьорът от русенската трупа Ивайло Ненов. Премиерното представление се очаква да се състои на 20 декември от 19 ч в камерна зала „Слави Шкаров“, в ролите публиката ще види Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Кадри Хабил, Ивайло Спасимиров, Любомир Кънев. 
Театралният декември започва на 2-и, петък, с „Женско царство“ с режисьор Орлин Дяков. На 5-и от 18 ч във фоайето на Доходното здание ще бъде открита изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на голямата българска актриса Елена Стефанова. Експозицията се организира от театъра, Държавен архив - Русе и общината. 
На 7 декември формация „Вива Арте“ и бургаският театър ще покажат спектакъла „Малко комедия“ по едноактните пиеси на Антон Чехов „Мечка“ и „Предложение“ с Асен Блатечки, Калин Врачански и Койна Русева. Ден по-късно ще се играе спектакълът „Смъртта на котката“ със столичните звезди Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Александър Сано, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев и Роберт Янакиев и с русенските актьори Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров. 
С „Господин Ганьо“ на 14 декември театърът ще отбележи 60-ата годишнина и 35 години на сцената на един от водещите актьори в трупата - Любомир Кънев. В този спектакъл той се представя в главната рола на  Ганьо Балкански.