Новата, но вече превърнала се в хит българска комедия „Летовници“ ще бъде прожектирана в Канев център в Русе в понеделник, 5 декември. Билети се продават в билетния център в Русенския университет. Прожекциите ще бъдат две - от 18 и от 20 часа, съобщават организаторите. Специално за русенската премиера на новия български филм на режисьора Ивайло Пенчев /“Корави старчета“ с Иван Самоковлиев и плеяда харизматични колеги на русенския актьор/ в града ще пристигнат и част от изпълнителите на ролите в комедията. Това са Пламена Гетова, Васил Банов, Иван Савов, Свежен Младенов, Раиса Полякова, а също и режисьорът. Те ще се срещнат със зрителите и ще раздават автографи на специално предоставени от екипа на филма картончета.
„Летовници“ разказва историите на различни хора, които отиват на почивка и попадат заедно в един малък семеен хотел на морето. От младото семейство през богата реститутка и нейната бедна приятелка до двойката студенти - единият решен да забогатее на всяка цена, а другата гребе от живота с пълни шепи. Към компанията се прибавят уж случайно попадналият там доктор и, разбира се, съдържателят на хотела, който крои планове как да припечели повече от летовниците и неговата съпруга рускиня, останала в България някога заради един „гларус“ - съпруга й. Всички искат да преживеят едно щуро лято, но попадат в непредвидени и забавни ситуации. Филмът е заснет на живописните черноморски плажове в Синеморец, което допълнитело подсилва емоцията.
Лентата събира колоритен актьорски състав от обичани имена от няколко поколения - Анета Сотирова, Пламена Гетова, Васил Банов, Георги Мамалев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Станимир Гъмов, Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Милена Аврамова, София Бобчева, Свежен Младенов, Елица Григорова, Дарин Ангелов, Николай Станоев, Цветомир Иванов, Раиса Полякова, Николай Урумов, Теодор Елмазов и др. 
За два месеца от старта си филмът бе удостоен с две награди на публиката - на фестивала „Златна роза“ и международния фест „Смешен филм фест“ в Габрово, освен това наскоро пожъна невероятен успех и сред българите в Белгия, където се излъчи по покана на Фестивала на българската култура в Брюксел.