Футболистите на „Дунав“ нощуваха снощи в хотелски комплекс „Рай“, а днес тръгнаха за мача си срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/ в Разград. Двубоят ще се играе от 15 часа на „Лудогорец Арена“ и ще е от изключителна важност за класирането на русенския отбор след първия етап на първенството на Първа лига.
Дунавци вече победиха локомотивци с 2:0 на стадиона в Пловдив. Този двубой се игра на 19 август, а голмайстори за селекцията на старши треньора Веселин Великов през второто полувреме бяха Антон Огнянов и Мирослав Будинов. 
Разликата обаче оттогава досега в отбора на „Локо“ е огромна. След смяната на старши треньора Ангел Червенков с Иван Колев съперникът на „Дунав“ направи шумна селекция в движение и веднага подобри резултатите си. Така например днес на стадиона в Разград Колев ще разчита само на петима футболисти, играли в онзи августовски мач - Желев, Кавдански, Керчев, Фиданин, Атанасов. Новите хора в налаганата от Колев единайсеторка са Юлис-Обаме Ндонг, Игор Джоман, Мохамед Слим Бен Отман, Манинбу Кифуети, Цветан Генков. 
В домакинските си мачове срещу този отбор „Дунав“ има 3 победи и едно реми при голова разлика 6:2. Балансът на русенския тим като гост е две победи, едно равенство при голово съотношение 4:4. 
Победата днес обаче наистина ще е от огромно значение след поредния нов щастлив успех на „Верея“ срещу „Берое“ с 1:0. Така наречените „лъвове“ ритнаха по навик само веднъж топката в беройската врата и вкараха гол, а после се затвориха в откровен бетон и грозно бранене на аванса си. Но таблицата по-долу говори красноречиво колко завързана всъщност става битката за място в първата шестица 3 кръга преди края на първия редовен етап от шампионата.   
1.    „Лудогорец“     43
2.    „Левски“     34
3.    ЦСКА     28
4.    „Черно море“     28
5.    „Локо“ /Пд/     26
6.    „ДУНАВ“     25
------------------
7.    „Верея“     22
8.    „Ботев“ /Пд/    18
9.    „Пирин“      18
10.    „Берое“     18
Ето и другите мачове от кръга, резултатите в някои от които ще представляват сериозен интерес за феновете на „Дунав“: „Локомотив“ /Пд“-“Черно море“, „Левски“-“Славия“, „Берое“-“Нефтохимик“, ЦСКА-“Пирин“, „Ботев“ /Пд/-“Верея“, „Монтана“-“Лудогорец“.