Челен удар между две коли завърши с двама леко ранени шофьори. Мъж и жена са откарани в Университетската болница, но след преглед са освободени.
Инцидентът е станал в 17.30 часа на ул.“Димитър Басарбовски“ под Гредовия мост. 39-годишният Л.Л. не успял да вземе десния завой с мерцедеса си, навлязъл в насрещното платно и се блъснал в мицубиши, управляван от 44-годишната М.Й. От удара мъжът получил контузия на лявото ходило, а жената - рана на главата. Алкохолните проби на двамата шофьори са отрицателни. Причината за сблъсъка е несъобразена скорост на движение.
Това е една от десетте катастрофи с четирима пострадали в Русе и региона в четвъртък.
274 нарушения са регистрирани в областта по време на акция „Зима“, която завърши в сряда. На виновните водачи са издадени 183 фиша и 64 акта. Засечени са 10 неправоспособни шофьори и четирима с алкохол над 1.2 промила. В селата са наказани 86 шофьори за управление без колани, а двама са санкционирани за висока скорост. Станали са и шест катастрофи с леко пострадали. Данните нареждат МВР Русе на пето място по малък брой нарушения след Хасково, Стара Загора, Търговище и Кърджали.