26-годишен русенец е пометен от шофьор на опел, докато е пресичал бул. „Липник“ в района на кръстовището с ул.“Иван Ведър“. Изпадналият в кома мъж е откаран с линейка в Университетската болница и е настанен на изкуствено дишане в Интензивния хирургичен сектор. Според лекари вероятността да бъде спасен е малка, тъй като от удара е получил тежка черепно-мозъчна травма.
Инцидентът е станал малко преди 13.55 часа срещу спирката до сградата на бившата фирма „Авко“. 40-годишен шофьор на „Опел Мерива“ е идвал откъм КАТ в посока центъра по бул.“Липник“, когато пред него изненадващо изскочил пешеходец. Водачът опитал да го избегне, като леко свил вляво, но не успял и го блъснал с дясната страна на колата си. От удара мъжът е хвърлен върху капака на колата, счупил предното стъкло на опела и се свлякъл на земята с окървавена глава.
На място пристигнаха два екипа на КАТ и запазиха местопроизшествието за извършване на оглед от дознатели. Причините и обстоятелствата, довели до инцидента, се изясняват. 
На това място жителите на кв.“Здравец Изток“ винаги пресичат четирите платна на бул.“Липник“ през разделителната градинка, а не по зебрата на кръстовището, за да стигнат по-бързо до спирката в посока центъра. Това особено важи за интервалите от 7.20 до 8.30 часа и от 17 до 18 часа, когато трафикът от коли е много голям. Пешеходците пресичат пред тях с риск за живота си и най-страшното е, че има и майки или баби с деца. Истинско чудо е, че произшествия с пешеходци стават рядко, но затова заслуга имат шофьорите, които винаги се движат на това място с повишено внимание. За последно там беше блъсната жена през ноември преди две години, която по-късно почина в болницата.