Конституцията и другите политически сили ще кажат дали ще има предсрочни избори.

Това заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ след като напусна президенството, където върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев, предаде репортер на БГНЕС

Така както заявихме ние постъпихме. Трябва в политиката да има и морал, каза Борисов. Народът посочва кой да управлява, подчерта той.

Когато правехме правителство, тогава бяхме в хипотезата - избори до дупка. Каквито и компромиси да бяха необходими, се правеха – и от нас и от други. Колкото пъти отидох в парламента им благодарях, каза Борисов. Според него „това в момента се е изчерпало”.

Така както тогава патриотите казаха ние ще подкрепим правителство, но няма да участваме, така и ние. Но какво се оказа ония ден – всичко, което те искат, го има в програмата на ГЕРБ записано по друг начин, каза още премиерът в оставка.

Ако Плевнелиев се споразумеят с новоизбрания президент Румен Радев за служебно правителство, в това няма нищо лошо, смята Борисов. Предсрочни избори е най-демократичното нещо, което може да се случи, каза той.