Кинопанорама „Италия днес“ започва в понеделник в Русе, когато на първата прожекция в зала „Европа“ ще присъства лично директорката на Италианския културен институт в София Луиджина Педди. Италианската кинопанорама за първи път излиза извън рамките на София. Прожекциите на всички филми са от 18 ч, те са със субтитри на български език и са с вход свободен. 
На 5 декември ще бъде прожектиран филмът от 2014 г. „Родина“ на режисьора Феличе Фарина с участието на Франческо Панофино, Роберто Читран, Карло Джузепе Габардини. Във вторник русенци ще видят „Била ли си на луната?“ на Паоло Дженовезе с участието на Раул Бова, Лиз Солари, Дино Абреша, Нино Фрасика, Сабрина Импачаторе. Филмът излезе на екраните в Италия миналата година. 
На 7 декември прожекцията е на „Златното момче“ на режисьора Пупи Авати. Главните роли се изпълняват от Шарън Стоун, Рикардо Скамарчо и Джована Рали, филмът е създаден през 2014 г. 
Последната лента от кинопанорамата е „Променливо време с вероятни подобрения“ на Марко Понтекорво. Във филма от 2015 г. участват Лука Дзингарети, Джон Туртуро, Каролина Крешентини.