От март до декември продължиха усилията на съд и прокуратура да призоват в съдебна зала 48-годишния Велислав К., който е обвинен в имотна измама. Той обаче отишъл да работи в Англия и затова властите не успяваха да го уведомят надлежно и съобразно закона, че срещу него е насрочено дело, нито да го запознаят с обвинителния акт. Иначе мъжът знаеше по неофициален път от свои роднини и адвоката си за редицата съдебни заседания, които бяха насрочвани по неговия казус.
Впрочем още през януари Велислав бе обвинен от прокуратурата за това, че като пълномощник на „Велмар Л 95 Казанджиев“ ЕООД е подмамил Величка П., че ще стане горда собственичка на ново жилище. Апартаментът от 66 кв.м на втория етаж предстоял да изникне в центъра на града по одобрен вече проект. Сагата се разиграла през 2010 година, жената платила 31 124 евро или близо 61 000 лева, но така и не се сдобила с бленуваното жилище. Самата Величка поиска чрез адвоката си соченият за измамник да й върне парите и влезе в ролята на граждански ищец по делото. 
В крайна сметка след 9-месечна сага Велислав успешно бе призован да се яви в съда вчера, но той предпочете да не го прави, а в зала бе неговият адвокат. Макар делото срещу него най-накрая да стартира, защитата направи опит казусът отново да бъде върнат на изходна позиция. Според адвоката на Велислав делото трябва да бъде пратено обратно на прокуратурата, тъй като има нередности в обвинението, които трябва да се поправят - сочело се, че мъжът е виновен за имотната измама, а всъщност договорът за продажба на жилището бил сключен между две фирми. Тоест, ставало дума за юридически отношения, тъй като Велислав никъде не присъствал като физическо лице. Ревизия на данъчните пък установила, че въпросните 61 000 лева били внесени във фирмената каса, а не в джоба на мъжа. Съдът обаче не сподели това становище на адвоката на Велислав и прецени, че няма нарушения около обвинението. 
Макар с триста зора процесът да стартира, то за заседанието вчера не бяха призовани свидетелите, които трябва да се разпитат, затова делото отново бе отложено и предстои реално да започне на 10 януари - година, след като срещу Велислав бе внесен обвинителен акт.