Хлапе на 14 години направи пет нарушения за 10 минути с откраднат микробус, като накрая се блъснало в спряла кола и приключението му приключило.
Момчето има зад гърба си редица кражби и е настанено в изправителния дом в тутраканското село Варненци. Там обаче не го свърта и постоянно бяга, забърква се в различни каши и се връща обратно с полицейска кола.
В сряда буйният пубертет пак изчезнал от интерната, стигнал до Русе с автобус и тръгнал да скита из града. Още на първата пресечка на ул.“Борисова“ ул.“Свети Георги“ видял отключен микробус „Ивеко“ с ключ на стартера и без много да му мисли се метнал на седалката, запалил двигателя и поел на зигзаг към центъра. На кръстовището с ул.“Мария Луиза“ хлапето минало на червена светлина и очевидци веднага подали сигнал в полиция за страното движение на буса. 
Екип на Първо РПУ тръгнал по улицата и след две минути се получил сигнал за „Ивеко“, което влязло срещу движението по ул.“Хан Кубрат“ откъм „Борисова“ и се блъснало в чакаща на червен светофар кола.
Първоначално сваленият от буса беглец твърдял, че е на 11 години, но справката показала не само точната му възрост, а и точния брой престъпления зад гърба му.
Материалите по случая са предадени в Районна прокуратура с мнение за настаняване на момчето в интернат с по-строг режим. Вчера дежурният прокурор наложи на хлапето 72 часа задържане в помещение за непълнолетни в следствения арест.