„Дунав“ записа много неприятна загуба с 1:4 като гост на „Пирин“ /Благоевград/. Русенският отбор изигра най-слабия си мач от началото на първенството в Първа лига, а поражението нанесе тежък удар по „светлосините“ предвид открилите се идеални възможности да намерят място в Топ 6 след първата фаза на шампионата.
Футболистите на „Дунав“ влязоха в мача доста отпуснато, с разкъсани връзки между отделните линии и изключително слаби действия в дефанзивен план. Фланговете, охранявани от Марио Петков и Атанас Атанасов, бяха като разграден двор, халфовете, ако изключим Диян Димов, ги нямаше никакви, а Будинов, Огнянов и Ненов останаха изолирани в предни позиции. На всичко отгоре головете във вратата на Мартин Луков бяха от глупави по-глупави, плод на обидно елементарни грешки в защита.
Бойките пиринци поведоха с попадение на Даниел Младенов в 15-а минута. Отбраната остави Тони Тасев да се разходи по левия фланг, той центрира по земя, Луков се размина с успоредно пуснатата топка и Младенов я вкара на абсолютно празна врата! Станислав Костов повтори упражнението в 21-а минута. Той тръгна на слалом в сърцето на защитата, опита шут по земя, Атанасов протегна крак за отчаян шпагат и си отбеляза автогол. 6 минути по-късно „Дунав“ рухна в нокдаун след изстрел на Младенов - 0:3. И този гол може да се припише на бранителите.
Русенските футболисти се събудиха към края на полувремето, организираха няколко хубави атаки и върнаха едно попадение. Тейнур Марем потърси Будинов с далечен пас, таранът смъкна топката с гърди към Диян Димов и капитанът изстреля топката от ждроб в долния десен ъгъл - 1:3.
Импулсът в края на полувремето обаче не се пренесе във второто. „Дунав“ продължи да прави необичайни грешки при разиграването на топката и да се огъва в моментите, когато „Пирин“ търсеше вратата на Луков с простички и бързи контри. 
Върхът с трагичната игра на защитата бе в 62-а минута. Станислав Костов получи диагонален пас в коридор, с лекота надбяга Атанасов, после му счупи кръста с финт в другата посока и ударът му с левия крак не остави шансове на Мартин Луков - 1:4! Но работата за Луков не свърши в тази 62-а минута. Той бе принуден да се намесва решително в още поне 4-5 инфарктни ситуации. „Дунав“ се отърва от още по-унизителна загуба. 
Най-лошото накрая пък бе в новата травма на Искандар Джалилов. Той влезе като резерва на неубедителния Марио Петков, но след няколко минути получи контузия и „Дунав“ остана с 10 души. Таджикът се възстановяваше доскоро от травма, получена в мач на националния си отбор. 
Дунавци трябва да забравят колкото се може по-бързо този мач, защото се задава двубой в Разград срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Да кажем само, че с такива срещи като в Благоевград не се защитава дълго и упорито създаван авторитет. При това „Пирин“ постигна убедителна победа след 6 поредни загуби! Не ни се иска да мислим, че русенските футболисти подцениха съперника си и излязоха на стадион „Христо Ботев“ с навирени носове, но ако е било така, то им е твърде раничко да гледат отгоре на който и да е от другите отбори. 
„Пирин“: Красимир Костов, Башлиев, Пандев, Николов, Кощърна, Старокин, Тасев /Благов-65/, Станислав Костов, Младенов, Мойеци /Траянов-69/, Попев /Ничев-78/. 
„Дунав“: Луков, Петков /Джалилов-66/, Марем, Атанасов, Милчев, Димов, Ненов /Колев-58/, Аясс /Раденцов-64/, Будинов, Шопов, Огнянов.