Изобретателен русенец успял да разшири апартамента си, окупирайки общото таванско помещение. Това става ясно от съобщение на Дирекция „Строителен надзор“ за издадено по случая наказателно постановление. 
Съгражданинът ни се възползвал от факта, че жилището му на ул. „Шести септември“ е на последен етаж и решил да увеличи жилищната си площ. Направил отвор в таванската плоча до общите помещения под покрива и изградил вътрешно стълбище в апартамента и го превърнал в мезонет. Очевидно обаче доброжелателните му съседи не са приели присърце иновацията и са сезирали строителния надзор, който е постановил премахването му.
Това е може би най-забавният казус с незаконен строеж в Русе през последната година. Но тенденцията е Строителният надзор да влиза в доста спорни битки и решенията му предизвикват повече гняв у обикновените хора отколкото одобрение. Примери за това са премахваните кабели на местните интернет и телевизионни оператори или пък асфалтирани квартални улички, за които не са извадени надлежни документи. 
Както става ясно, напоследък ДНСК взема под прицел за  незаконно изградени и изграждащи се допълнителни етажи над кота корниз на жилищни сгради високо застрояване, включващи изпълнени надстройки, остъклени покривни тераси, лоджии, навеси и балкони, без разрешение и в нарушение на ЗУТ. Проверката се извършва по разпоредба на Върховната административна прокуратура. Проверени са 4267 жилищни сгради в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Издадени са 57 влезли в сила заповеди за премахване на незаконни надстройки, остъклени балкони, лоджии и покривни тераси, като до момента са премахнати 36 незаконни обекта. Остават още 21 влезли в сила заповеди за премахване, които са в процес на изпълнение. 
Междувременно акцията продължава. За 112 жилищни сгради високо строителство, но от четвърта категория, е  установено, че са изпълнени надстроявания, остъклени тераси, дървени и метални навеси и перголи над кота корниз. Проверките за тези сгради обаче са от правомощията на общинските администрации.