14 пъти осъжданият наркозависим Бисер Е. неправилно е пуснат под домашен арест, мястото му е задържан в килия, реши състав на Русенския окръжен съд и отмени по-леката мярка за неотклонение, наложена му от районните съдии.
33-годишният мъж излязъл за последно от затвора през юли, където лежал 4 години и половина за разпространение на наркотици. Преди това е съден за изнасилване, грабеж и кражби. Има и присъди за тарикатлъка, при който моли непознат човек уж за малко да му услужи с телефона си, но след като попадне в негови ръце, хуква да бяга, а след това го пласира на безценица. Последно Бисер е хванат от сотаджии в крачка на 20 октомври следобед, докато разбива автомат за кафе. Охранителите пристигнали точно в момента, в който се мъчел да отмъкне касата на машината.
Прокуратурата оспори пускането на рецидивиста под домашен арест и настоя той да чака 15-та присъда в ареста. Посочено бе и, че той може да продължи метадоновото си лечение, докато е в килия. Отделно младият мъж бил засечен в нарушение - полицай отишъл в дома му да провери дали спазва мярката и си стои вкъщи, но се оказало, че него го няма. Всичко това доведе до вкарването му в килия.