Именитият български художник Ради Неделчев ще зарадва русенци с голяма своя изложба в Художествената галерия. Самобитният живописец, чиито творби украсяват зали и салони на институции и са чест за частни колекции в България и чужбина, се връща в града, от който е тръгнала неговата артистична кариера. 
В централната зала на РХГ ще бъдат изложени 35 нови платна, рисувани от художника в последните години. От фонда на галерията изваждат няколко негови работи, като специално място е отделено на автопортрет на Ради Неделчев, на който той е застанал пред молберта на фона на Доходното здание. Изложбата ще бъде открита в петък в 17.30 ч в галерията. Очаква се художникът да пристигне в Русе през деня същия ден.
Ради Неделчев е роден на 1 април 1938 г. в разградското село Езерче. От 1954 г. живее и работи в Русе. Критиката го определя като безспорен наивист, за него Максимилиян Киров казва „Празниците, които той без умора рисува, са сякаш езическите ритуали, родени от спонтанното усещане за великия кръговрат на живота“. От 1965 г. участва в общи и самостоятелни изложби в чужбина. Творчеството му е познато и ценено в Женева, Париж, Мюнхен, Прага, Москва, Токио, Загреб, Атина, Монреал, Вашингтон и др. Негови творби са притежание на много български галерии и музеи на изящното изкуство в чужбина, в частност и на  музея „Анри Русо - Митничаря“ в Париж.