Поредна детска площадка стана обект на неизвестни вандали. Този път обаче атаката не е била насочена към чупене на детските съоръжения, а към безобразното им заливане с боя. Вандалщината е извършена на детската площадка между блоковете „Лайпциг“ и „Иван Кръстев 1“ в квартал „Здравец Север“ точно срещу един от жилищните входове. По думите на живеещите в района това се е случило преди седмица. Съсипани са две люлки и две пързалки, които са залети с бяла блажна боя, пострадала е и настилката. 
Всяка година общината ремонтира и обновява детски площадки в централната градска част и по кварталите и изгражда поне една нова. Детският кът, станал обект на вандализма, също е сред ремонтираните, за да могат децата от „Здравец Север“ да играят там безопасно. Някой обаче е решил да избива комплекси, като съсипе съоръженията за игри на малчуганите, като ги залее с боя. 
Неведнъж кметът Пламен Стоилов е заявявал позицията си по отношение на вандалските прояви и тя е, че заедно трябва да пазим изграденото с много труд и с парите на данъкоплатците, като обществото осъди тези изключително грозни и безобразни прояви. 
Вчера той също посети детската площадка, след което каза, че е намерил капак от боя и освен разлятата водоразтворима боя, има и следи от лак, а атаката се е случвала в продължение на много време. Стоилов подчерта, че мястото е осветено и площадката е изградена за хората в района. 
Апелирам русенци да пазят всичко красиво, което се създава в Русе, и да ни помагат в опазването му, каза още Стоилов. Той припомни, че в града има 240 площадки, като в рамките на 1-2 година целта е всички те да бъдат обновени. Кметът призова гражданите да сигнализират незабавно в общината или полицията, ако станат свидетели на вандалски прояви. 
От общината ще почистят и възстановят площадката. Остава надеждата, че русенци ще станат непримирими към подобни вандалщини.