Упорит рецидивист за пореден път ще прекрачи прага на килията, този път за 2 години и 8 месеца, след като навъртял 4 кражби за няколко седмици.
18 пъти осъжданият Х.Х. излязъл от затвора на 18 септември 2015 година, където лежал 3 години и 4 месеца, и започнал да живее на гърба на майка си. Два месеца по-късно обаче престъпното в него проговорило и се разписал с нова кражба. Докато на 26 ноември чакал на спирка на бул.“Христо Ботев“ забелязал, че в района спрял микробус с работници, които тръгнали да монтират автомат за кафе. Камиончето било паркирано, макар и със запален двигател, а на предната седалка единият от мъжете оставил портмонето си с около 400 лева и фиш за тотото. Рецидивистът видял подходяща възможност да се сдобие с лесни пари, набързо отворил вратата на буса, грабнал парите и фиша и духнал. Свидетел на всичко обаче станал продавач на павилион на спирката, който разказал какво е видял. 
На 15 декември рецидивистът пък се разхождал из Кооперативния пазар, когато минал покрай магазинче и видял изложена пред него моторна резачка. Невъзмутимо я грабнал и я продал за някой лев. Два дена по-късно в лапите му попаднал и рибен магазин в района. Докато опитният крадец спрял да поговори със свой познат, фиксирал, че върху витрина на бакалията има оставен мобилен телефон. Не му мислил много и набързо щипнал нокията.
Предновогодишно пък от престъпния му нагон пострадала клиентка на „Кауфланд“, която на 29 декември пазарувала в хипермаркета. Грешката й била, че оставила  дамската си чанта в количката за пазар. Щом срещнала своя позната, се спряла да поговори с нея, а рецидивистът видял удобен момент да грабне чантата с 800 лева и различни козметични продукти от разсеяната й собственичка. Жената усетила, че количката се размърдала, обърнала се и видяла как мъж бяга с чантата й. Макар че му изгубила следите, сигнализирала на охраната в хипермаркета и крадецът бил фиксиран на записите. 
За всички кражби за общо над 1500 лева рецидивистът направи самопризнания и се сдоби с облекчена присъда - вместо 4 години затвор ще изтърпи 2 години и 8 месеца. Присъдата може да се обжалва.