Шест катастрофи с двама леко ранени станаха вчера сутринта по време на първия снеговалеж в Русе. 
Поредицата от инциденти започна в 7.08 часа, когато в дежурната част на областната дирекция на МВР е получен сигнал за пропаднала в дълбока дупка кола на два метра от кръстовището между улиците „Шипка“ и „Българка“. Пристигналите униформени видели, че задницата на лек автомобил е хлътнала в новоположен асфалт след ремонт на улицата. Колата е извадена от дупката, след което общината веднага запълни отвора с камъни.
30 минути по-късно велосипедист на около 40 години се блъснал в спрял камион преди жп моста на ул.“Димитър Басарбовски“. Мъжът въртял педалите в обилния снеговалеж с наведена глава и направо се забил в каросерията. Колоездачът е откаран в болницата със счупен нос. По същото време шофьор излизал на заден ход от бившия завод „Изома“ на бул.“България“ и ударил пешеходка, която веднага откарал в болницата. Там лекарите установили рана в коляното на жената. 
Още три катастрофи са станали до 10 часа, но те се разминали само с огънати ламарини. Причините в трите случая са неспазване на дистанция на мокрите хлъзгави пътища.