Зимната обстановка в областта е нормална и спокойна и няма информация за възникнали проблеми по общините, каза вчера зам. областният управител Валентин Колев. 27 специализирани машини работят в региона и обработват участъци от републиканската пътна мрежа срещу заледявания, като от началото на месеца е въведен денонощен режим на работа. По по-високите участъци в община Две могили и край Писанец вчера успя да се натрупа снежна покривка от около 2 см, но това не създаде проблеми за водачите на моторни превозни средства. Необходимо е обаче шофьорите да се съобразяват с обстановката и да са подготвени за зимните условия. 
Температурата в Русе вчера бе около нулата и снежна покривка по пътищата не се задържа. Няколко сантиметра успя да се образува единствено в зелените площи и върху паркираните автомобили. 
Прогнозите на синоптиците се оказаха точни и се сбъднаха. През нощта мостовете и по-усойните места бяха третирани и опесъчени. По-лошите метеорологични условия обаче ще са през следващите дни, когато няма да вали сняг, но температурите ще се понижат и ще се образуват заледявания. Затова пешеходците трябва да са с повишено внимание, каза шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, като допълни, че ще продължи опесъчаването на пътните платна. По селата в община Русе обстановката също е нормална.