Никола Попов ще ръководи утрешния мач в Благоевград между отборите на „Пирин“ и „Дунав“ /13 часа/. Той е син на зам.изпълнителния директор на БФС Антон Попов. Попов-младши е рефер номер 1 в последната ранглиста на елитните български съдии. Негови помощници ще са Дениз Соколов и Георги Георгиев. Арбитри зад вратите ще са Георги Димитров и Мартин Стоименов, а съдийски наблюдател ще е бившият международен рефер Антон Генов.
Попов вдигна кръвното на русенските фенове през март тази година, когато ръководи мача „Дунав“-“Поморие“. Реферът открито помагаше на гостите, а и остави дунавци с 10 души след вдигнат на Мартин Ковачев червен картон. Все пак нашите се добраха до ценен успех с гол на Будинов.     
Футболистите на „Дунав“ направиха вчера възстановителна тренировка, а днес ще тръгнат към Благоевград.
С двата си гола във вратата на „Нефтохимик“ централният нападател на русенския отбор Мирослав Будинов вече държи седмо-десето място в листата на реализаторите в Първа лига. Будинов е с 5 попадения. Водач с 12 гола е Кешерю /“Лудогорец“/, следван от Жоао Паоло /“Ботев“/ с 11 и Мартин Камбуров /“Локо“ /Пд/ с 10. Футболистите на „Лудогорец“ Кафу, Вандерсон и Марселиньо са с по 6 точни изстрела. Головете на Будинов обаче са само от игра, докато Камбуров например има 5 вкарани дузпи. 
Офанзивният халф на „Дунав“ Антон Огнянов пък вече дели третото място при майсторите на завършващия пас. Огнянов, Бабутунде Адениджи и Аниете от „Левски“ и Вандерсон от „Лудогорец“ са с по 4 асистенции. Водач с 10 е плеймейкърът на „Лудогорец“ Марселиньо, следван от халфа на „Ботев“ /Пловдив/ Тодор Неделев с 8.