Над 400 професионални двойки от цяла Европа, Колумбия, Австралия и Русия са подали заявки за международния турнир по спортни танци „WDSF WORLD INTERNATIONAL OPEN RUSE 2016“ под егидата и за купата на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Над 10 от тях са в световния Топ 50, съобщи организаторът на световното първенство и президент на Българската федерация по спортни танци Иван Деспотов. Успоредно със световното първенство ще върви още едно състезание - открит национален турнир за танцови двойки.
„Предстои едно прекрасно събитие със сериозни традиции, което всяка година се разраства, утвърждавайки Русе като център на спортните танци не само в страната, но и в Европа. Този уикенд русенци и гости на града ще могат да се насладят на уникален спорт, съчетаващ красота и воля на духа. Вярвам, че и тази година интересът ще е голям, предвид високия стандарт на тазгодишното издание на състезанието“, каза кметът Пламен Стоилов на съвместна пресконференция с Иван Деспотов, който пък благодари за съдействието на община Русе и за подкрепата на Министерството на младежта и спорта.
Танцовото шоу ще започне в събота от 10 часа в „Булстрад Арена“ и ще продължи до неделя вечерта, когато ще бъдат финалите на откритото световно първенство.