Взрив на газова бутилка опустоши апартамент на четвъртия етаж в бл.115 в кв.“Чародейка“ и изхвърли част от дограмата и стъклата на паркинга в неделя вечерта. От ударната вълна е пострадал собственикът на жилището, но няма опасност за живота му. С леко огънати тавани и драскотини са се отървали и четири паркирани пред блока коли.
Около 18 часа 68-годишният стопанин запалил газовия котлон да си затопли вечерята, но не обърнал внимание, че маркучът към бутилката с пропан-бутан е спукан. Кухнята неусетно се изпълнила с газ и  последвал взрив. Части от избитата дограма паднали върху паркирани пред блока ситроен, опел и мерцедес. Стъкла са се посипали и върху тавана на фолксваген. Един от прозорците по чудо прехвръкнал над спрени наблизо хюндай и рено и се е стоварил до тях. Входната врата също станала на парчета, но стените в апартамента са удържали на взрива. Външната санировка на жилището е почти разрушена. Единственото хубаво нещо в този кошмар е, че не е възникнал пожар.
Домакинът, който е бил непосредствено до газовия котлон, е откаран с линейка в Университетската болница с 18% обгаряния по ръцете и лицето, врата и краката. Настанен е за лечение в отделението по пластика и изгаряния и това е най-малкото, което е можело да му се случи. Хладнокръвно и с риск за живота си мъжът прекъснал връзката на маркуча с газовата бутилка и предотвратил много по-мощна експлозия, след която щяха да останат два некролога - неговият и на болната му жена, лежаща в съседната стая.
Направо се изумихме с жена ми от силния гръм и като погледнахме през прозореца, видяхме разпилени стъкла по земята, а след малко разбрахме, че взривът е на четвъртия етаж. Добре че съседите се отърваха, останалото е поправимо, каза собственикът на апартамент на първия етаж, който се намира под пострадалото жилище.
По време на отоплителния сезон подобни инциденти не са изключени, предупредиха вчера от пожарната и призоваха хората, които ползват пропан-бутан, да обърнат внимание на годността на вентилите и на маркучите към уредите.