Един от ранните мюзикъли на прочутия автор на „Исус Христос суперзвезда“, „Котките“ и „Евита“ - Андрю Лойд Уебър, ще бъде показан в Русе. В сряда от 19 ч на сцената на операта ще гостува Варненската опера, която ще покаже „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“. Спектакълът представлява истински водопад от чудесна музика, прекрасен балет, много колоритни сцени и диалози, които по достъпен и впечатляващ начин пресъздават допирателните между библейските сюжети с тяхната древна мъдрост и съвременния свят, изпълнен с дилеми, но и с мечти. 
Това е една от изключително ярките творби на Андрю Лойд Уебър в творческо партньорство с Тим Райс, която със сигурност ще впечатли взискателната русенска публика, каза за „Утро“ Любомир Кутин, който до неотдавна беше зам.-директор на Русенската опера, а преди около година се завърна във Варна. Сред имената в творческия екип, създал „Йосиф...“, се открояват режисьорът Светозар Донев, диригентът Страцимир Павлов, хореографът Светлин Ивелинов. Художник на постановката е русенецът Иван Токаджиев, който вече доста години живее в София, но не загърбва тръпката си да добавя собствен цвят в декора и костюмите на оперни и театрални спектакли. 
Главната роля на Йосиф се изпълнява от Христо Ганевски, Разказвачът е Ина Петрова, Яков - Закар Гостанян. В пълнокръвното колоритно действие се включват останалите солисти на Варненската опера заедно с оркестъра, хора и балета. Зрителите ще видят на сцената рок, танго, кънтри, улични танци, много стилизирани танцови елементи, вдъхновени от библейската епоха и древен Египет. 
Билети за спектакъла все още могат да се намерят на касата на операта и в Билетния център на ул.“Симеон Велики“ 6.