Адвокатите Ангел Стефанов и Людмил Павлов ще се борят в неделя да оглавят Адвокатската колегия. На първия тур на предсрочните избори за председател на съсловието Стефанов получи подкрепата на 38 свои колеги, а Павлов - на 30. Никой от тях обаче не събра поне половината вот на адвокатите и затова  предстои двамата юристи да премерят сили на балотаж.
За председателското място номинирани бяха още Георги Недков, който получи 20 гласа, Рена Стефанова, която събра 15 бюлетини и Веселина Йорданова, която бе подкрепена от 11 адвокати.
Впечатление прави ниската активност на изборите, както и пуснатите 7 недействителни бюлетини от дадените общо 121 гласа. На изборите в началото на годината гласувалите бяха 182 като членовете на колегията са близо 400. Тогава Николинка Мянкова победи безапелационно, но изборът й бе обжалван, а Висшият адвокатски съвет го отмени, тъй като е натрупала максималните 3 поредни мандата и няма право на следващ пореден. Юристката обжалва решението пред Върховния касационен съд, но впоследствие оттегли жалбата си и насрочи нови избори.
Своето неудовлетворение от начина на провеждането им изразиха пред „Утро“ група адвокати.
Изборите бяха насрочени и проведени тихомълком, без да се оповести за тях и адвокатите да научат какво предстои. Всеки път, когато се провеждат, има далеч по-широка разгласа, докато истината сега е, че колегите просто не знаят за тях и затова не отидоха да гласуват, заявиха разочаровани юристи. Те са категорични, че един от стигналите до балотаж адвокати - Ангел Стефанов, е в конфликт на интереси, тъй като дели една кантора с Николинка Мянкова. А подозренията в съсловието са, че тя ще продължи да бъде във властта, макар и в сянка. Затова от сега е ясно, че ако Стефанов спечели втория тур в неделя, победата му ще бъде обжалвана.
Ние сме юристи и от нас се очаква високо ниво на компетентност, а всъщност се оказва, че сами не спазваме законите и действаме против правилата, е мнението на част от адвокатите.