Наказания за три нарушения на пътя получил 80-годишен болен пенсионер, след като се катурнал с трактора си в района на Писанец. Той обаче обжалва наложените му санкции за общо 2150 лева и 2 години без право да шофира каквото и да е моторно превозно средство, а съдът прецени, че те трябва изцяло да отпаднат.
Земеделецът на достолепна възраст катастрофирал леко около 14 часа на 24 юли тази година, когато се движел с нерегистрирания трактор заедно със съпругата си. По някое време изтървал управлението на машината, блъснал се в крайпътна ограда и паднал от кабината, като получил съвсем леки охлузвания по главата. След това отново подкарал трактора и го прибрал в двора на къщата си. В същото време обаче очевидци подали сигнал в полицията за злополуката. Ветовските униформени стигнали до дядото и установили, че той е с отнета книжка от 2013 година, когато е засечен да шофира пиян. Затова решили отново да му направят тест за алкохол, но пенсионерът не успял да издиша необходимото количество въздух в устройството и пробата все била неуспешна. 
Съдът отчете, че към момента на случилото се старецът всъщност вече си е бил изтърпял наказанието и е бил редовен водач. Отделно заради преклонната му възраст и проблеми с белите дробове е разбираемо защо не е успял да даде успешна проба за алкохол. Затова санкциите му на този етап бяха напълно отменени, но решението може да се обжалва.