Две сервитьорки стигнаха до съд, след като служителка в здравен диспансер ги обвини в побой.
Случката е от 28 март 2015 година, когато медицинският и помощният персонал на Комплексния онкологичен център се забавлявали в механа в центъра на Русе по случай професионалния лекарски празник. Банкетът не минал обаче никак гладко - веселящата се компания била изнервена от мудното обслужване и забавянето на поръчките. Затова сервитьорката отнесла не една и две забележки, а пренебрежителното отношение към нея силно я разстроило. Момичето споделило колко е унизено от клиентите с две свои приятелки - едната й била колежка, но въпросната вечер не била на смяна, а другата работела в механата преди време. Сервитьорките веднага разбрали как се чувства тяхната позната и започнали да се настройват срещу празнуващите служители. За зреещия проблем между гости и персонал бил информиран и управителят на заведението, но той предпочел да не се намесва, за да не трупа излишно напрежение. 
Щом компанията започнала да се разотива, една от празнуващите жени поискала платената, но неизядена храна да бъде пакетирана за вкъщи. Това й желание за пореден път се проточило във времето и последвали груби подмятания и забележки към сервитьорката. В крайна сметка всички от банкета се отправили към изхода на механата, а управителят казал на един от мъжете, че е разочарован от отношението на колегите му. В същото време негова колежка го подканила по-бързо да си тръгват, като изтъкнала, че те превъзхождат обслужващия персонал и не могат да си мерят интелектуалния капацитет с него. Това пък провокирало сервитьорките да избухнат и с ирония се възхитили на самочувствието на клиентката. Тя пък се обърнала към една от жените с упрек към външния й вид и изразила подозрения по какъв ли неморален начин си изкарва парите. Това вече преляло чашата и двете сервитьорки се нахвърлили върху обиждащата ги жена - едната започнала да й скубе яростно косата, а друга й удряла шамари и юмруци. В суматохата свидетелка на случката се разделила с единия си екстеншън. Благодарение на колегите й медици, които се върнали да видят защо останалите от компанията се бавят, боят бил прекратен. Ден по-късно нападнатата била настанена в болницата заради съмнения за комоцио, но бързо била изписана. 
Заради сътресението на мозъка, отскубната коса и охлузванията по лицето тя поиска двете побойнички да бъдат наказани справедливо и да й платят 7500 лева обезщетение. На първа инстанция Районният съд прецени, че сервитьорките заслужават да бъдат санкционирани за нанесените леки телесни повреди, но ги освободи от  наказателна отговорност и глоби всяка от тях с по 1000 лева. Двете ще трябва да й платят и общо 2500 лева парична компенсация за побоя. Решението може да се обжалва.