Пленарна зала и фойето пред нея се оказаха тесни за всички желаещи да се изявят в осмото издание на фестивала „Светът е за всички“. Затова догодина изложбата-базар и концертът на хората с увреждания ще се проведат в Канев център. Предложението дойде от Русенския университет и срещна одобрението на представители от организациите на слепите, на глухите, на глухонемите, на сляпоглухите, на лицата с тежки физически увреждания и на националната организация на малките хора. Областният управител Стефко Бурджиев също се ангажира да съдейства за осигуряването на зала с повече места и с по-добър достъп за хора с увреждания. 
656 участници от Русе, Разград, Шумен и Велико Търново се включиха тази година във фестивала, а посетителите бяха над 1300. Уникални картини и ръчно изработени бижута, коледна украса, сувенири, плюшени играчки бяха малка част от изложените предмети в благотворителния базар. В концерта, който продължи 6 часа, участниците рецитираха авторски произведения, пяха, пресъздадоха обичаи, различни композиции и танци, а всички получиха грамоти и подаръци. 
Фестивалът „Светът е за всички“ е едно доказателство, че пред изкуството и творчеството всички сме равни. Той се провежда за осми път и това не може да се случи без всеотдайността на организатори, доброволци и самодейци, каза областният управител. 
През последните 3 години сдружение „Смело сърце“ осигурява съфинансиране за фестивала от благодеятели и по програмата за подкрепа на малки проекти за култура и изкуство на община Русе. Значителна помощ оказват десетки доброволци от областна администрация, както и пет сдружения.