Четири са фирмите, подали оферти за участие по обществената поръчка за подмяната на едни от най-старите и често авариращи водопроводи в центъра - по улиците „Райко Даскалов“ и „Славянска“. Това стана ясно след публичното отваряне на предложенията вчера. Сред кандидатите има само една русенска фирма и това е „Атанасов и Ко“. Останалите са софийската „Райкомерс Конструкшън“, варненската „Пътстрой-Варна“ и ямболската „Овергаз инженеринг“.
Прогнозната стойност на поръчката е 323 760 лева, като реконструкцията на уличния водопровод по ул. „Райко Даскалов“ ще струва 180 960 лева, а по ул. „Славянска“ от площад „Елиас Канети“ до Речна гара - 142 800. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 3 месеца, като предстои комисията да извърши проверка на документите, класиране на участниците и да определи изпълнител. 
Дълбочината на водопроводите по „Райко Даскалов“ на места достига 2,5 м., което затруднява нормалната им експлоатация и затова се налага подмяната им. Освен това с нови ще бъдат сменени и сградните водопроводни отклонения. Проектното трасе на новите тръби е съобразено с реконструкцията на настилките и подземните комуникации по проекта за ремонт на пешеходната среда по улицата.