Двама кандидати подадоха оферти за участие в обществената поръчка за благоустрояването на терена около блок „Янтра 1“ в квартал „Възраждане“, стана ясно след публичното отваряне на офертите. Това са русенската „Пътинженеринг“ и ДЗЗД „Ка груп“, което включва русенските „Ка графикс“ и „Джи ти ер груп“. 
Районът, който ще придобие нов облик, е заключеното пространство между улиците „Неофит Рилски“, „Митрополит Григорий“, „Марин Дринов“ и „Студентска“. Там паркоместата са недостатъчно и живеещите в съседните блокове спират колите си върху трошенокаменна настилка. Затова е предвидено да се оформят места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи и да се изгради ново озеленяване. На тротоарите ще бъдат поставени нови плочки, помислено е и за озеленяването на квартала, като при оформянето на новите паркинги дърветата ще бъдат запазени. За благоустрояването на района са заделени близо 280 000 лева.
Предстои комисията да огледа документите на двамата кандидати, да извърши класиране и да определи изпълнител, с който да бъде сключен договор. След това фирмата победител ще има срок 50 календарни дни за изпълнение на строителните дейности.