Управителят на „Тех-нет“ ЕООД Галимир Енчев и управителят на „Крис груп“ ЕООД Иван Павлов ще седнат на подсъдимата скамейка, след като прокуратурата официално ги обвини в участие в обществена поръчка на община Русе с фалшиви документи. В резултат Енчев спечелил поръчката, за която по европроект били отпуснати близо 600 000 лева, а Павлов останал извън играта, съобщи държавното обвинение. Според неофициални данни двамата са близки. Впрочем Енчев е и един от тримата членове на Съвета на директорите на „Хотел Космополитан“ ЕАД редом до Красимир Даков и съпругата му Христина Дакова, сочи справка в Търговския регистър. „Крис груп“, която преди години се набиваше на очи с честите си успешни участия в търгове и обществени поръчки, вече е заличен търговец. Неин правоприемник е „Ес джей строй“ АД.
Обвинението срещу Енчев и Павлов е, че между 27 юни 2012 година и 25 юни 2014 година са подали в общината документи с неверни данни за участие в обществена поръчка. „Грешката“ им била в посочения оборот на фирмите им за 2009, 2010 и 2011 година, а целта - да отговарят на изискванията на поръчката. Според прокуратурата дружествата нямали необходимия оборот, за да участват в процедурата. Твърденията на бизнесмените пък са противоположни. Факт е обаче, че делото срещу тях е над 40 папки, съдържа над 7000 страници, а обвинителният акт е 16 страници.
Твърденията на прокуратурата за престъпления дойдоха, след като през май 2014 година ДАНС обискира офиси на няколко фирми след около месец следене на дейността им. От общината пък бяха изискани документи по провежданите обществени поръчки. А покрай разследването от прокуратурата откриха нередности по отношение само на една поръчка и така Енчев и Павлов стигнаха до съд. 
Самата поръчка, около която се въртят обвиненията, се реализирала по оперативна програма „Регионално развитие“ по схема „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции“ в рамките на проект „Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл“. Двете дружества, чиито управители стигнаха до съд, участвали за доставка на оборудване по проекта, като трябвало да снабдят Историческия музей с витрини, макети и софтуер.