С нова приказна история ще зарадват своите малки почитатели русенските кукленици в навечерието на коледните и новогодишните празници. В момента там подготвят премиерата на „Ледено-студена приказка“ по текст на Валентин Владимиров. За първи път тя ще бъде представена пред публика във Велико Търново още на 3 декември по настоятелната покана на тамошни почитатели на кукленото изкуство. 
Русенските деца ще видят премиерната празнична постановка на 11-и, а след това и на 18 декември - на втората дата дори и в присъствието на самия Дядо Коледа, който ще раздаде подаръци на децата, чиито родители предварително са заявили желание за това. Дядо Коледа ще гостува в Кукления театър в Русе и на 17 декември - тогава ще се играе пиесата „Коледни снежинки“, също написана от Валентин Владимиров. Тази позната и обичана от децата постановка малките зрители ще видят също още в началото на последния месец на годината - на 4 декември в салона на улица „Княжеска“.
Преди това обаче тази неделя, на 27 ноември, Кукленият театър ще представи за почитателите си „Приказка за Ох“. Началото на спектакъла е в 11 ч.