Коледен концерт с най-добрите си песни ще поднесе на своите почитатели в Русе Веселин Маринов.
Спектакълът е насрочен за 22 декември на площада и ще бъде подарък от общината по повод коледните празници, каза кметът Пламен Стоилов.
Популярният певец идва с цялата си група и ще направи истински коледен празник, който се приема възторжено навсякъде, където до момента е изнасян. 
Концертът съвпада и с фестивала на ледените скулптури, като тази година се надяваме да успеем да ги запазим по-дълго, дори и да има по-топли дни по Коледа, защото сме предвидили да се монтира помещение, в което ще се подддържа ниска температура и се надявам да може да гледаме фигурите до април, посочи Стоилов. По отношение на украсата той подчерта, че се поставят нови светещи елементи, като ще има и нов атрактивен снежен човек, който тази година ще разшири коледния кът с триметровия Дядо Коледа с шейната и двете еленчета под елхата. Освен това ще бъде увеличена и коледната украса, за да може тя да стигне и до крайните квартали на Русе. 
За тази година не успяхме, но за догодина сме планирали да има елхи и на другите знакови пространства и площади, например пред залата, на площад „Батенберг“, така че през следващата година ще инвестираме в това. Имаме подписани договори с изпълнителите, които ще ни веселят преди посрещането на Новата година. Смятам, че ще стане един хубав празник и това, което сме подготвили, ще допадне на русенци. Те вече свикнаха да има много събития, да бъдат ангажирани към тях и смятам, че ще бъдат доволни от това, което ще им предложим, коментира кметът.