Нужда от пари за заминаване на гурбет в Германия принудила познайник на правосъдието да прекрачи закона за пореден път. Набързо измислил схемата за бърз доход - да подмами някого, че има за продан евтина нафта, но вместо гориво тубите да напълни с вода. А жертвата му се освестила, едва след като колата хлъцнала и го оставила на пътя.
Случаят е от 22 март 2015 година, когато измамникът и негов приятел отишли до магазин в Средна кула. Там работел набелязаният за хващане в капана мъж. Обяснили му, че са направила сделка с неговия син да му продадат 200 литра дизел за 315 лева. Човекът повярвал, дал им 4 туби, в които да напълнят изгодната нафта, а мошениците отишли до чешма, където ги напълнили с бистра вода. Веднага след това я доставили на клиента и си взели парите.
Няколко дена по-късно горивото било заредено в резервоара на колата, която след 200 метра безпомощно спряла. Хората започнали да търсят технически проблем по автомобила, но след като синът на жертвата решил да провери горивния филтър, видял, че той всъщност е сух. Затова всмукал от дизела и усетил, че резервоарът е пълен с чиста вода. По-късно прегледали и тубите с купена уж на далавера нафта и видели, че течността в тях съвсем не е гориво.
Така измамникът стигна до съд, а на първа инстанция районните магистрати го наказаха с 1 година строг затвор. Отделно според тях той трябва да излежи и 8 месеца зад решетките по предишната си условна присъда. Наказанието може да се обжалва.