И прокуратурата, и осъденият на 2 години затвор и 5000 лева глоба Християн Д. оспорват пред Апелативния съд във Велико Търново присъдата на 21-годишния младеж. Той бе наказан от Русенския окръжен съд през юли за това, че носи марихуана и пико за над 1260 лева, а по време на полицейска проверка опита да избяга, като блъсна служебната кола на униформените.
Провиненията му са от 22 октомври 2015 година, когато се снабдил с близо 210 грама марихуана и половин грам пико и от родния Велико Търново тръгнал да пласира наркотиците в Русе. Полицията обаче била предупредена, че Християн ще влезе в града, като ще кара семейния „Фолскваген Голф“ и ще пренася дрога. Затова била организирана акция по неговото залавяне. Младежът бил засечен около 8.45 часа на паркинг в района на тихата уличка „Радецки“. Тогава цивилните полицаи, които били с „Ауди 80“ без отличителни знаци, тръгнали да го проверяват, като му наредили да излезе от колата. Щом се представили обаче, срещнали съпротивата на Християн, който в опит да осуети залавянето си с наркотици, решил да избяга. Запалил голфа и дал рязко назад, при което силно ударил аудито и му причинил щети за 1100 лева - приблизително колкото е пазарната цена на тези автомобили. В крайна сметка младежът не успял да се отърве от проверка, а по-късно в ниша до скоростния лост в колата му били открити наркотици и ловен патрон, за който Християн нямал разрешително. Най-солидното количество марихуана било скрито в задната седалка на колата.
Прокуратурата настоя Християн да бъде осъден на 4 години и половина затвор, които заради съкратения процес да се намалят с 1/3. Защитата му поиска 2 години условно с 5 години изпитателен срок, които също да бъдат редуцирани по волята на закона. Каква ще е волята на втора инстанция, тепърва предстои да стане ясно.