Съдийската комисия към БФС не излезе с никакво съобщение вчера дали, кога и къде ще разгледа скандалната работа на бургаския рефер Валентин Железов и на допълнителния арбитър зад вратата Волен Чинков на мача „Верея“ /Стара Загора/-“Дунав“. Железов и Чинков „не видяха“ как нападателят на старозагорци Сукуна спира топката с ръце, а после бележи гол. Нататък  главният съдия поряза жестоко дунавци с куп картони, но си спести усилието да изгони за брутални фаулове футболистите на домакините Слаев, Хасани и Елиааш да Силва.
Оказа се, че заседанието с анализа за представянето на съдиите ще бъде насрочено за ден през следващата седмица, научи „Утро“. За целта се изчаквало идването в България на френския екперт Март Бата, оторизиран преди малко повече от година от ФИФА да следи развитието на българските съдии. 61-годишният Бата е и съдийски наблюдател на УЕФА. Роденият в Марсилия бивш рефер наблюдава още реферите от Белгия, Андора и Франция. 
Номерът сега е какво всъщност ще напише в доклада си неговата колежка Илонка Джалева, която бе съдийски наблюдател на „Верея“-“Дунав“. Каквото и да напише обаче, със сигурност мачът ще бъде гледан и на видео.
Лошото е, че дните се нижат, а подобни скандални футболни ситуации обикновено се размиват във времето и бързо и удобно се забравят. В Англия например се процедира почти светкавично и решенията се вземат в рамките понякога на 24 часа. Дано Железов и Чинков да не отърват кожата, защото действията им предопроделиха крайния изход от мача.
Техните имена не фигурираха в нито един от наредените вчера наряди, което най-малкото означава, че правата им са временно спрени. Добре осведомен източник твърдо заяви пред „Утро“, че двамата рефери ще са аут от терените до края на сезона. Какво обаче означава „до края на сезона“ - до края на годината или до финала на първенството в Първа лига, ще се разбере другата седмица.
Ако се стигне до първия вариант, мярката ще е подигравка с „Дунав“ и други отбори, които страдат от рефери като Железов и Чинков.